A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

Вітаємо з Всесвітнім днем дитини!

Дата: 20.11.2020 09:44
Кількість переглядів: 109

Вітаємо з Всесвітнім днем дитини!

Кожна дитина з народження має свої права, а підростаючи, повинна мати більше можливостей брати участь у житті суспільства, готуватися до самостійного життя, користуватися правами свободи думки і слова.

 20 листопада відзначається День дитини.  У  цей день 1989 року було прийнято перший в історії документ, який об’єднав майже всі країни світу – Конвенція ООН про права дитини. 

Конвенція ООН про права дитини базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини; забезпечення повноцінного життя та розвитку; залучення до громадського життя; відсутність дискримінації.

Конвенцію про права дитини підписано 195 країнами світу. В Україні вона набула чинності з 27 вересня 1991 року.

Уже традицією стало в день прийняття Конвенції відзначати Всесвітній день дитини. Ще у 2002 році на Всеукраїнському Форумі неурядових організацій було започатковано проведення 20 листопада в Україні Дня спільних дій і інтересах дітей.

Ми, дорослі, повинні пам’ятати, що захист прав дитини є нашим спільним завданням. Ми повинні розуміти, що діти - це не маленькі дорослі із маленькими правами, а що вони повноправні члени суспільства, які мають, окрім багатьох прав дорослих і свої особливі права - право на гру, на спілкування з однолітками, на сімейне виховання.

Питання виховання та захисту підростаючого покоління завжди є й будуть актуальними, адже саме діти є гарантами самозбереження, здоров’я і поступу нації.

Від ставлення дітей, розуміння їхніх потреб, інтересів, проблем та стану охорони дитинства залежить доля кожної дитини й розвиток суспільства в цілому. Як доведено, якість дитячих років визначає якість усього подальшого свідомого життя людини. Для всебічного розвитку особистості діти повинні зростати в атмосфері щастя, турботи, любові та розуміння, щоб в подальшому створити щасливе суспільство без жорстокості, приниження, гноблення.

У Всесвітній день дитини ми приєднуємося до цієї славної ініціативи і вітаємо всіх наших дітей! Вітаємо всіх, хто своєю працею і своєю наполегливістю зміцнює благополуччя підростаючого покоління, сприяє розвитку здорових стосунків і взаєморозуміння в цьому юному середовищі! 
Зі святом Вас, і нехай цей день залишить у Вас тільки приємні спогади!

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень