A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

ВИ ДЛЯ МЕНЕ – ВАЖЛИВІ! Любі діти! Великі й малі! Шановні дорослі!

Дата: 16.04.2020 13:03
Кількість переглядів: 559

  Напередодні Свята Воскресіння Господнього хочу звернутись до кожного з вас! Всі ми родом з дитинства. У хвилини розпачу, хвилювань і поганих новин, хочеться повернутись назад: в мамину пісню, татову науку, вчительський світлий погляд. Триває карантин. Не канікули, коли можна зустрітись з друзями, зайнятись спортом, сходити на річку або в ліс. Карантин…. Коли друзі – дистанційно, вчителі – в онлайні, батьки – у чаті.

    Всі ми родом з дитинства. У хвилини розпачу, хвилювань і поганих новин, хочеться повернутись назад: в мамину пісню, татову науку, вчительський світлий погляд.

    Триває карантин. Не канікули, коли можна зустрітись з друзями, зайнятись спортом, сходити на річку або в ліс. Карантин…. Коли друзі – дистанційно, вчителі – в онлайні, батьки – у чаті.

Любі діти!

    Саме зараз ми розуміємо, наскільки для нас важливе живе спілкування з вами. Ми скучили за кожним з вас. Ваші дитячі очі з дорослим поглядом, ваші сто тисяч як і чому, ваш веселий сміх і вічна невгамовність є сенсом життя.

Без вас вулиці міста і сіл – безлюдні, а школи – порожні…

Але повірте, скоро прийде той час, коли ви повернетесь до шкіл, сядете за свої парти, і все буде добре!  Ми з нетерпінням чекаємо на вас!

Для нас, дорослих, найціннішим є ваше здоровя і ваше життя.

Тому, якщо зараз, навчаючись вдома, у вас щось не виходить, не хвилюйтесь. Ми все наздоженемо після карантину, все повторимо, все виправимо. Ми обовязково знайдемо для цього час! Адже, ви для нас дуже важливі!

Вам не обовязково вивчати все і одразу. Займіться чимось цікавим для вас. Можливо, саме зараз час навчитись вязати, вишивати, співати, грати в шахи, ремонтувати з татом машину, розписувати писанки і випікати пасочки? Зробіть це! Всі ці навички стануть корисними у подальшому житті.

Не забувайте, що ваші домашні улюбленці теж на карантині. Зверніть на них увагу. Саме ви їм потрібні. А як справи у ваших домашніх рослин?

Бачите, як багато цікавих справ можна зробити під час карантину!

Поспілкуйтесь з батьками! Спокійно і не про уроки. Розкажіть їм про себе - справжніх. Розпитайте про них - колишніх. Я впевнена, вам буде цікаво. А коли ви в останній раз говорили мамі, що ви її любите? А татові – дякую? Саме зараз – на часі.

Ми також хочемо сказати вам те, про що багато думаємо і рідко говоримо. Ми за вами сумуємо. Чесно! Нам дуже не вистачає ваших ідей і витівок, вашої творчості і вашої впертості. Ми з нетерпінням чекаємо зустрічі з вами! 

А поки ви вдома, дзвоніть – ми готові вас вислухати, питайте – ми готові дати відповідь. Адже ми вас любимо.

Залишайтеся здоровими!

Шановні колеги- освітяни!

Як же без вас важко! Вчительство – це вічний двигун суспільства!

Але, навіть коли працюєте дистанційно, ви могутня рушійна сила! Кожен з вас сміливий і відповідальний. Адже, скажемо чесно, ми не були готові до таких подій. І розпочати дистанційне навчання було надзвичайно важко! Але ви спробували, ризикнули.

Я розумію, що не завжди технічні засоби дозволяють, що може не вистачати досвіду, що тепер вся ваша сімя вивчає ваш предмет. Без варіантів! Я знаю!

Буває, що ми помиляємось… Ми – живі люди, не гаджети! Не хвилюйтесь з цього приводу. Не помиляється тільки той, хто нічого не робить. Я знаю, що ваші учні пробачать вам помилку, адже і ви їх пробачаєте. Багато хто з них уже хоче до школи, до друзів, на ваші уроки.

Знаю, що і ви, як не дивно, дуже хочете на роботу, в рідні колективи. Ви не звикли сидіти вдома!

Вірю, що цей час скоро настане. Обовязково ! Бережіть себе. Залишайтеся здоровими. Ви – важливі!

Шановні батьки!

Напередодні Пасхи хочу звернутись і до вас.

Розумію, що ви з нетерпінням очікуєте повернення до звичного ритму життя. Адже, крім ваших звичних справ, ви вимушені стати ще й трішечки вчителями. Я вірю, що вам важко! Адже, навіть ми, вчителі, викладаючи один предмет, не завжди можемо пояснити інший. Так буває. Тому, памятайте, що найважливіше ваше призначення – бути люблячими батьками. Огорніть своїх дітей терпінням, турботою і розумінням. Хто, як не ви, може їх підтримати і допомогти? А уроки…. Допоможіть там, де можете, де не можете – відкладіть. Ми обовязково зробимо все можливе, щоб надолужити матеріал після карантину. Життя триває! Але, проконтролюйте, щоб ваші діти спілкувались з вчителями під час дистанційних уроків. Ми не зможемо навчити тих, хто відсутній!. З великою повагою і розумінням, бажаю спокою у ваших родинах.

З особливими словами подяки від всієї освітянської спільноти хочу звернутись до медичних працівників.

Ви щоденно, не зважаючи на непрості реалії сьогодення, самовіддано рятуєте життя десятків пацієнтів, ризикуючи своїм. Ви – янголи-охоронці у білих халатах, які стоять на варті найціннішого скарбу: життя і здоровя людини. Жертовно робите це щодня!

Кажуть, хорошого лікаря, як хорошого капітана, по-справжньому пізнаєш під час шторму, у хвилини небезпеки.

Ви дуже потрібні всім нам. Бережіть себе. Будьте здорові.

Ви там – заради нас. Ми – залишаємось вдома, заради вас!

Шановні жителі Новоселиччини!

Нехай яскраве світло Величного Свята Христового Воскресіння осяє кожну домівку. Подарує надію, радість і щастя кожному з вас. Світла і добра, благополуччя і процвітання, віри і любові вам. Миру і щастя дому вашому, вам, рідним і близьким!

Все мине, тільки треба вірити. Бережіть себе і своїх рідних!

Христос Воскрес!

                                З повагою, Аделіна Руснак, начальник відділу освіти Новоселицької міської ради


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень