A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

Радіодиктант до Дня української писемності та мови

Дата: 09.11.2022 11:29
Кількість переглядів: 95

Шановні друзі!

9 листопада ми відзначаємо велике свято – День української писемності та мови.

Народна мудрість стверджує: скільки знаєш мов, стільки разів ти людина. Але ми впевнені, що без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. «Мова – це душа народу, а народ без мови – не народ», – говорив Володимир Сосюра.

З гідністю і шаною ми маємо усвідомлювати велику вагу рідного слова й особисту відповідальність за нього перед минулим, сьогоденням і майбутнім.

Отож, бажаємо всім співвітчизникам утверджувати рідну мову, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців.

22 роки тому Українське радіо започаткувало щорічну акцію, присвячену українській мові, -Радіодиктант національної єдності. Уперше подію провели 24 травня 2000 року до Дня Кирила й Мефодія. Згодом традиційною датою написання радіодиктанту стало 9 листопада, День української писемності та мови.

Радіодиктант не має на меті перевірки грамотності конкретної особи, а задуманий як своєрідний флешмоб - акція єднання навколо рідної мови, участь у якій може взяти кожен охочий.

Долучилися до радіодиктанту й працівники відділу освіти Новоселицької міської ради, КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» та КУ «Новоселицький інклюзивно-ресурсний центр».



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень