A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

ВІДЗНАЧАЄМО ДЕНЬ ЄВРОПИ І ВШАНОВУЄМО ТИХ, ХТО ЖИТТЯ ПОКЛАВ ЗА ЄВРОПЕЙСЬКІ ЦІННОСТІ

Дата: 09.05.2023 13:39
Кількість переглядів: 29

День Європи в Україні відзначають двадцять років поспіль. Але цьогоріч уперше – 9 травня, бо саме в цей день 73 роки тому на саміті в Мілані було зініційовано створення Європейського Союзу. «Сьогодні єдність на нашому континенті наближає нас до відзначення першого дня нашого миру. І правильно буде разом з усією вільною Європою відзначати День Європи», – зазначив Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні після підписання Указу про щорічне відзначення цього свята в Україні.

Тож уперше саме 9 травня ми вшановуємо нашу історичну єдність, відзначаємо День Європи, частиною якої Україна завжди була і залишиться. І, усвідомлюючи свою європейську ідентичність, засвідчуємо відданість ідеалам свободи та цінностям демократії. Більше того – сьогодні наші захисники і захисниці, не шкодуючи сил, борються за ці ідеали, за «єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм». 

Вітаючи наших співгромадян з днем Європи, ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, кому завдячуємо своїм життям – хто поліг на фронтах Другої світової, хто поклав життя за свободу у наші дні. Свято віримо у Перемогу світла над темрявою! Слава нашим захисникам і захисницям усіх часів! Слава Україні!


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень