A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

Інструктивно-методична онлайн-нарада для команд ППС

Дата: 25.05.2023 17:47
Кількість переглядів: 6

25 травня 2023 року відбулася інструктивно-методична онлайн-нарада для команд психолого-педагогічного супроводу закладів освіти з інклюзивним навчанням Новоселицької та Мамалигівської територіальних громад, організована КУ «НІРЦ».

Невипадково темою наради стало питання «Про забезпечення особистісно орієнтованого навчання дітей з ООП в умовах інклюзивної освіти у 2022-2023 навчальному році», адже саме наприкінці навчального року на долю членів команд психолого-педагогічного супроводу випадає найбільше навантаження по організованому завершенню інклюзивного навчання. Участь у заході також взяли керівники закладів освіти із інклюзивним навчанням.

Модератором заходу виступила директор ІРЦ Любов ВЛАСОВА. Захід складався з двох частин: 1 – підвищення комунікативної компетентності педагогів закладів освіти про осіб з інвалідністю, 2 – про забезпечення особистісно орієнтованого навчання дітей з ООП в умовах інклюзивної освіти у 2022-2023 навчальному році.

Спікерами першої частини зібрання виступили запрошені гості: Марія НІКІТІНА, голова ГО «Чернівецьке об’єднання «Захист» та Олександр НАУМЕНКО, керівник напрямку «інклюзія без кордонів» ГО «Чернівецьке об’єднання «Захист», які розповіли присутнім про культуру спілкування з людьми з інвалідністю та про людей з інвалідністю, а також про безбар’єрність навчальних закладів: підходи та інструменти для здійснення аудиту доступності закладу освіти.

У другій частині заходу, модератор Любов ВЛАСОВА проінформувала присутніх про підсумки організації інклюзивного навчання у 2022/2023 н.р. на території двох громад, про здійснені протягом року заходи щодо підвищення інклюзивної компетентності педагогічних працівників та надала покрокову інструкцію дій педагога закладу освіти на порталі автоматизації роботи інклюзивно-ресурсних центрів «Україна. Інклюзія». Також директор ІРЦ роз’яснила алгоритм дій кожного педагога, як члена команди супроводу для організованого завершення інклюзивного навчання в закладі освіти.

Учасники заходу, під час підбиття підсумків, мали змогу також поставити керівнику та фахівцям ІРЦ питання, що турбують, на які отримали вичерпні відповіді.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень