A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

«УСІ МИ РІЗНІ – УСІ МИ РІВНІ»

Дата: 17.08.2023 19:03
Кількість переглядів: 17

Конфліктні ситуації неминучі, головне – вміти розв’язати їх. Під таким гаслом пройшов шостий день клубної зміни «Веселка», що працює на базі комунального закладу «Центр позашкільної освіти». Діти мали можливість поспілкуватися на цю тему з психологом Новоселицького ліцею №1 Наталією Збурлюк, старшим лейтенантом поліції Романом Гуцу та поліцейським офіцером громади, капітаном поліції Віталієм Ляхом. Завершився день веселими естафетами, які провів Микола Княгницький, завідуючий туристичним відділом КЗ «Центр позашкільної освіти».

А у клубних змінах, що працюють на базі закладів загальної середньої освіти, четвертий день дещо різнився за тематикою та пройшов за цікавими активностями, присвяченими рівності, різноманітності і плюралізму. 

Традиційно, у всіх день розпочався з хвилини мовчання та вшанування пам’яті загиблих воїнів. Потім – руханки і творчі ігри.    

«Усі ми різні – усі ми рівні» – гасло цього дня у змінах «Посмішка» та «Українські щебетуни», де діти мали безліч цікавих активностей: руханка і спортивні, творчі ігри на свіжому повітрі, екскурсія до редакції місцевої газети «Слово правди», перегляд навчального відео до теми «Рівність», де на прикладі реальної історії зі школи розкриваються засади рівності, перегляд мультфільму «Що за Різдво без любові?», коло дискусії тощо. Діти знаходили спільні та відмінні риси у зовнішності, характері, вподобаннях, бажаннях, мріях. Могли продемонструвати свої таланти, взяти участь у рольовій грі «Я – особистість», намалювати свою мрію, могли обрати заняття до душі. Хлопці і дівчата також ознайомилися із Загальною декларацією прав людини та закріпили на практиці вивчене. 

Вихованці зміни «Надія» говорили та виконували різні завдання, переконуючись, що ми всі різні, кожен з нас особливий та та унікальний. Обговорювали, що таке тарілка здорового харчування, з чого має складатись здоровий раціон і які корисні звички поліпшать життя.     
«Родзинкою» цього дня був етнографічний квест – діти відвідали декілька станцій: "Скажи мені, звідки ти?", "Матеріальна культура", "Фольклор", "Гастрономічна", "Вишивала мама долю". Вивчили основи культурної самобутності українців, ознайомилися з культурними та історичними особливостями нашого регіону, виготовили ляльку-мотанку. 

Не забували й про фізичні активності: сьогодні вихованці грали у веселі естафети, волейбол, настільний теніс.

Зацікавленість дітей росте з кожним днем і всі з нетерпінням чекають продовження!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень