A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

ДЕНЬ, ПРИСВЯЧЕНИЙ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ, РІЗНОМАНІТНОСТІ І ПЛЮРАЛІЗМУ

Дата: 18.08.2023 15:54
Кількість переглядів: 11

«Відповідальність» – тема, яка сьогодні була головною у клубній зміні «Веселка». Діти мали можливість відчути себе справжніми чарівниками, помандрувавши у світ своїх фантазій, та водночас усвідомити реальність, зокрема відповідальність певної професії. Вихованці взяли участь у активностях «Якби я був/була чарівником», «Професії», зорганізували виставку «Звичайні люди роблять незвичайні речі». Крім того, побували на екскурсії в музеї ліцею №1, яку провела Раїса Владимирська. 

Клубні спільноти «Посмішка» та «Українські щебетуни» провели день, присвячений «Різноманітності і плюралізму»: досліджували різноманітність вражень і сприйняття, які люди мають одне про одного. Розглядали підстав, через які люди мають різні думки з приводу важливих питань. Створили соціограми «Чотири кути» та обговорили їх в колі. Обговорили різноманітні фото і свої відчуття та думки щодо них. Дискутували щодо різних понять, виконуючи вправу «Займи позицію».

П’ятий день у клубі «Надія» видався захоплюючим, насиченим, активним і творчим. Сьогоднішня тема «Усі різні – усі рівноправні». Тож вихованці вчилися приймати одне одного в клубній спільноті, розвивали розуміння природи прав людини та рівноправності. Діти усвідомили, що не всі потреби є базовими. Під час виконання завдань обговорювали та роздумували над власними бажаннями й потребами. Вправи показали, що у дітей можуть бути однакові або ж схожі цінності, бажання та потреби.  

Протягом дня дівчатка і хлопчики грали у цікаві та рухливі ігри, футбол, волейбол, твістер, стрибали на скакалці. Не забули вихованці клубу й про творчість – з паперу виготовили «Веселого лева» і ляльки-мотанки. До того ж стали учасниками музичного конкурсу «Веселі музики», вгадуючи українські пісні за мелодією, та конкурсу «Україна має талант!»

Це був яскравий клубний тиждень, який наповнив дітей барвами позитивних емоцій та зарядив енергією. Хоч би швидше проминули вихідні – щоб знову до літнього клубу «Ми вдома – в Україні»!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень