A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

ПИСАЛИ ЛИСТИ СОБІ В МАЙБУТНЄ

Дата: 22.08.2023 17:42
Кількість переглядів: 34

Сьогоднішній спекотний день став днем самоврядування та відповідальності для дітей у новоселицькому літньому клубі «Ми вдома – в Україні». 

Для зміни "Веселка" при ЦПО – це дев’ятий день дозвілля і пройшов він надзвичайно цікаво. Діти мали можливість завітати  до міської ради, зустрітися  з  Марією Нікорич, головою Новоселицької МТГ,  більше дізнатися про громаду в якій вони проживають, та ознайомитися з деякими аспектами місцевого самоврядування. Були проведені вікторина «Моя громада», виставки «Я люблю моє місто» та «Візитка територіальної  громади». На спортивному майданчику були проведені рухливі ігри, естафети, конкурси.

Відповідальність дітей – це не звичка, яку можна освоїти за допомогою спеціальних вправ. Це – почуття, яке можна тільки виховати, подаючи правильний особистий приклад і якомога частіше спілкуючись з дитиною.

Саме це стало темою дня у клубних змінах «Веселка», «Українські щебетуни» та «Надія». Вихователі приділили особливу увагу цій темі. Діти були "чарівниками" та помріяли про магічні дії. Визначали потреби, бажання і що можна зробити, аби їхні бажання здійснилися. 

Сьомий  день у літніх клубах традиційно розпочинали фізхвилинкою, загальнонаціональною хвилиною мовчання та виконанням державного гімну.

Діти знайомилися з професіями. Вихованці зміни «Посмішка» ходили на екскурсію в шкільний історичний музей, де дізналися про наш Буковинський край, трипільську культуру, знаряддя праці. 

«Українські щебетуни»  ближче познайомилися з професією рятувальника. Діти відвідали 11 ДПРЧ 2 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Чернівецькій області, де їм розповіли про те, як уберегтися від небезпечних предметів. 

А у зміні «Надія» співали улюблені хіти, потанцювали і просто чудово провели час разом у «Караоке» - це один з найулюбленіших музичних конкурсів дітей.

Не забули і про спорт: об'єднавшись у групи, вихованці змагалися у швидкості, вправності та витривалості на веселих естафетах. 

Завершився день рефлексією, психологічними вправами та написанням листів собі у майбутнє. Діти з кожним днем все більше вчаться слухати і розуміти себе, стають самостійнішими і відповідальнішми, проводять час із користю у літньому клубі "Ми вдома - в Україні".



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень