A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

ПОКЛОНИЛИСЬ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ І ОБГОВОРИЛИ ОСВІТНЮ ВІЗІЮ

Дата: 29.08.2023 15:10
Кількість переглядів: 29

Серпнева зустріч педагогів цьогоріч розпочалась нетрадиційно. Не в залі, а на новій локації – Алеї слави в центрі Новоселиці, біля портретів наших земляків-Героїв, які загинули, боронячи цілісність і незалежність України.

Сьогодні – День пам’яті загиблих захисників України. І керівники освітніх закладів Новоселицької громади вклонились пам’яті Героїв та поклали до їх портретів соняшники – символ цього дня. А вже в залі, на самому початку свого форуму, хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх ти, хто своє життя поклав на вівтар України.

"Освіта Новоселиччини: візія 2030" - такою була тема цьогорічної серпневої зустрічі освітян Новоселицької і Мамалигівської громад. Її провела начальник відділу освіти Новоселицької міської ради Аделіна Руснак за участі голови Новоселицької міської ради Марії Нікорич та заступника голови Мамалигівської сільської ради Володимира Антончука.

Учасники зустрічі обговорили найактуальніші на сьогодні аспекти діяльності галузі освіти.

Мова, зокрема, йшла про освітні втрати та їх попередження – про це у своєму виступі говорила Оксана Палійчук, начальник управління Державної служби якості освіти у Чернівецькій області, яка взяла участь в конференції.

Про безбар'єрність і необхідність комунікації з дітьми з особливими потребами наголосила директор КУ «Новоселицький інклюзивно-ресурсний Центр» Любов Власова.

Новаціям нового навчального року і вимогам до педагога, продиктованих викликами сьогодення, був присвячений виступ директора КУ «Новоселицький Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Сергія Власова.

Національно-патріотичне виховання – своїм досвідом у цьому напрямі поділилась вчитель історії Новоселицького ліцею №2, депутат міської ради Оксана Обершт.

Аделіна Руснак, підбиваючи підсумки освітянського форуму, окреслила головні аспекти нового навчального року, який наступить уже цієї п’ятниці. І символічним дзвоником запросила колег до чергового важливого етапу роботи.

Попри усі складнощі нинішнього часу, колективи закладів освіти Новоселицької та Мамалигівської громад добре підготувались до початку нового навчального року.

Подяки за роботу усім колективам вручили Марія Нікорич і Володимир Антончук.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень