A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

“40 ВІДТІНКІВ НАСИЛЬСТВА” І ЯК ЇМ ПРОТИСТОЯТИ

Дата: 28.11.2023 18:07
Кількість переглядів: 15

Старшокласники п’яти освітніх закладів Новоселицької громади побували сьогодні на одному спільному і вельми незвичному уроці — виставі “40 відтінків насильства” в межах Акції “16 днів проти насилля”. Аудиторією стала велика зала Новоселицького будинку культури, а увагою хлопців і дівчат на понад півтори години заволоділи актори Центру культури і дозвілля ЧНУ ім.Федьковича.

“40 відтінків насильства” — соціально-психологічна вистава, в основу якої покладена історія однієї сім’ї, де все починалось так гарно. Перше побачення, освідчення, весілля, двоє синочків, успішний бізнес чоловіка... А — далі, образи, сварки, звинувачення... Актори продемонстрували різні види насильства: психологічне, фізичне, економічне та сексуальне. А під завісу дітям показали, яким може бути щасливим життя в цій та інших родинах, якщо там пануватимуть любов, повага, взаєморозуміння.

Перед початком вистави до юних глядачів звернулась Новоселицький міський голова Марія Нікорич і головний її меседж був: “Не допустимо насильства у жодному його відтінку й прояві”. А після перегляду з молоддю поспілкувалась психологиня Надія Періус (БФ “Рокада”), яка залишилась приємно враженою обізнаністю аудиторії в питаннях боротьби з насильством.

Звичайно ж, і актори, і глядачі не забули подякувати, завдяки кому можливі такі зустрічі, — нашим ЗСУ. Діти і вчителі задонатили на потреби ЗСУ і взяли участь у розіграші призів,  вигравши листівки, блокноти, чай, каву, цукор і... торт. 

А об’єднавчими стали незабутня “Червона рута” і “Воїни світла”, яку актор Василь Богданюк виконав спільно з усією залою.

Захід був зорганізований Департаментом соціального захисту Чернівецької ОВА спільно з Центром культури і дозвілля ЧНУ ім.Федьковича за сприяння Новоселицької міської ради в межах проєкту “Жінки. Мир. Безпека: створюємо місцеві рішення” під егідою Українського Жіночого Фонду.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень