A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

“ЧАЮВАННЯ З ОЛЕЮ”

Дата: 29.11.2023 18:35
Кількість переглядів: 14

Яка ж велика сила її слова — щоб і сьогодні, через сто років, кожен її твір був настільки актуальним! Щоб кожен абзац можна було розібрати на цитати, які передають те, що відчуваємо ми сьогодні... Лист вояки до своєї дружини, лист самої Ольги Кобилянської до Осипа Маковея, вічні “Земля” і “Людина”... 

В Новоселицькій громаді сьогодні відбулись педагогічні читання, присвячені 160-річчю О.Кобилянської. “Чаювання з Олею” за участі вчителів української мови та літератури з більшості освітніх закладів і голови об’єднаної профспілки працівників освіти Лілії Єремейко видалось напрочуд теплим. А ще —  зворушливим до сліз, відчувалось, що кожна обрала свій текст не просто так — тому, що він торкнувся душі. 

Зібрались учасниці читань в бібліотеці Новоселицького ліцею #1. Модераторкою заходу виступила завідуюча шкільною бібліотекою з Котелевого Роза Ротар, яка знайшла саме ті слова, що найвдаліше характеризували кожен твір письменниці. 

Це було справжнє чаювання за невимушеною бесідою, кожна з тих, що були за столом, змогла пригадати факти з життя Гірської Орлиці та прототипів її героїв. А насамкінець усі домовились — такі читання треба зробити традиційними і запрошувати на них не тільки ліриків, а й фізиків.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень