A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

СПОЧИВАЙТЕ З МИРОМ, УЧИТЕЛЮ...

Дата: 05.12.2023 09:26
Кількість переглядів: 12

Освітянська родина Новоселиччини зазнала великої втрати — не стало Дмитра Никифоровича Бідюка, знаного на Буковині освітянина, який 56 років віддав роботі на педагогічній ниві.

Свою освітянську діяльність Дмитро Никифорович розпочав у 1954 році з посади вчителя Динівецької семирічної школи. З 1961 по 1963 рік — директор Строїнецької восьмирічної школи, з 1963 по 1968 рік — директор Новоселицької СШ №2 (нині — Новоселицький ліцей №2). Найбільша частина його трудового життя пов’язана з Новоселицькою СШ №1 (нині — Новоселицький ліцей №1), яку Дмитро Нікіфорович очолював понад 30 років, а відтак — вчителював у цьому освітньому закладі. Усі свої знання, весь свій педагогічний хист він віддав школі, учні якої постійно посідали призові місця в районі та області, ставали лауреатами всеукраїнських предметних олімпіад, призерами спортивних змагань і конкурсів. Під його керівництвом  були створені всі необхідні умови для навчання і виховання дітей.

Дмитро Никифорович Бідюк брав активну участь у громадському житті Новоселиці і Буковинського краю, його тричі обирали депутатом Новоселицької міської ради і двічі — депутатом Чернівецької обласної ради.

Педагогічний талант і майстерність, неймовірна відданість школі, організаторські вміння і винятковий професіоналізм, висока духовність і небайдужість принесли Дмитру Никифоровичу заслужену повагу колег. А головне — любов і шану учнів, які через роки згадують уроки життя улюбленого вчителя. В їхніх серцях і спогадах він житиме завжди.

Спочивайте з миром, Учителю... Ви навічно залишитесь в пам’яті рідних, друзів, колег, своїх учнів та їх батьків.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень