A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

Пройшли каскадні робочі зустрічі з медичними працівниками, кухарами, комірниками та відповідальними за організацію харчування закладів освіти Новоселицької ТГ

Дата: 29.02.2024 19:06
Кількість переглядів: 18

Про сучасний стан організації харчування в закладах освіти, складання чотиритижневого меню та дотримання норм харчування йшла мова під час каскадних робочих зустрічей з медичними працівниками, кухарами, комірниками та відповідальними за організацію харчування закладів освіти Новоселицької ТГ, які відбулись 27-29 лютого 2024 року. 

Начальник відділу освіти Новоселицької міської ради Аделіна Руснак нагадала присутнім, що реформа шкільного харчування, ініційована першою леді Оленою Зеленською, розпочалася у 2020 році. Вона спрямована на забезпечення дітей якісним, безпечним та повноцінним харчуванням у закладах освіти, формування культури здорового харчування та поширення її серед українських родин.

Кабінет міністрів затвердив стратегію реформування системи шкільного харчування на 2023-2027 роки. Стратегія визначає план дій на 2023-2024 роки, пріоритетні напрямки роботи до 2027 року та операційні завдання. 

Але найголовніше, як зазначають в Міністерстві освіти і науки України, - реалізація стратегії реформи шкільного харчування має стати основою формування здорового суспільства та значного зниження рівня неінфекційних захворювань в Україні.

Також, під час зустрічей,  було наголошено на необхідності докорінних змін в організації харчування, контролю за якістю отриманих продуктів харчування, дотримання санітарно – гігієнічних вимог, подальшого впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів, що базується на принципах HACCP. 

Інженером -технологом відділу освіти Катериною Єловською було додатково надано роз'яснення вимог щодо організації харчування, які викладені у постанові КМУ від 24.03.2021р. №305, озвучено приклади характерних порушень, що виявляються при проведенні комісійних обстежень та перевірок закладів освіти, наголошено на необхідності оновлення асортименту і смакових якостей страв,  дотримання технології приготування страв, з метою підвищення якості готової їжі.

Оскільки з закладах освіти нашої громади працюють, вцілому, досвідчені люди, віддані своїй справі, то було вирішено загальними зусиллями створити єдине сезонне меню для закладів освіти Новоселицької міської ради.

Присутні отримали актуальні рекомендації щодо вдосконалення роботи із зазначених напрямків.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень