A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

Цифровізація освіти – крок у майбутнє

Дата: 11.03.2024 10:47
Кількість переглядів: 14

У Чернівцях відбувся обласний форум «Стратегічна сесія цифровізації освітньої галузі Буковини» під гаслом: майструємо крила для польоту в «Мрію». Захід об’єднав понад 300 учасників: голів громад, начальників управлінь у сфері освіти, директорів шкіл.
У форумі взяла участь і делегація освітян Новоселицької громади.

«Цифровізація не омине нікого. Це вимога часу та сучасних технологій, які щораз глибше проникають у наше життя. Ми увійшли в процес цифровізації освітньої галузі ще вчора, а сьогодні нам необхідно сконцентрувати зусилля на побудові цілісної цифрової екосистеми, яка об’єднує всіх суб’єктів освітньої діяльності та забезпечує простір для комунікації, обміну даними, значно зменшить бюрократичне навантаження системи освіти та спростить управлінські процеси» - зазначила Оксана Сакрієр, директорка Департаменту освіти і науки ЧОВА та модератор форуму.

Під час заходу презентовано основні здобутки у напрямку цифровізації освітньої галузі, новації та зміни, які плануються провадити у АІКОМ, можливості використання штучного інтелекту на уроках, особливості освітніх інформаційних систем на прикладі платформи EDDY.

На завершення форуму Оксана Сакрієр підбила підсумки та окреслила цілі щодо подальших кроків у напрямку цифрової трансформації:

  • забезпечення належної матеріально-технічної бази;
  • підвищення кваліфікації педагогів в галузі інформаційно-комунікаційних технологій;
  • запровадження електронних журналів та щоденників у 100 % шкіл;
  • ДІЯ.QR у 100 % закладів освіти – можливість зарахування дітей за допомогою цифрових технологій; 
  • облаштування зон вільного WI-FI доступу у школі;
  • перехід на використання освітніх електронних систем.

Захід організовано Департаментом освіти і науки ЧОВА у партнерстві з освітньою платформою Eddy LMS за підтримки Чернівецької обласної військової адміністрації.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень