A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

Відкриття історико-краєзнавчого музею Новоселицького ліцею №2. 

Дата: 31.12.2021 09:40
Кількість переглядів: 77

29 грудня 2021 року, після капітального ремонту, гостинно відкрив двері для відвідувачів історико-краєзнавчий музей Новоселицького ліцею №2. 

На заході були присутні Марія НІКОРИЧ, Новоселицький міський голова; Олексій ГРУШКО, голова Агенції регіонального розвитку  Чернівецької  області; Олена Меркулова – Плахута, голова ПАТ "Імпульс"; Світлана СКРИКУЛЯК, голова ГО Новоселицької Агенції економічного розвитку та транскордонної співпраці; Аделіна РУСНАК, начальник відділу освіти Новоселицької міської ради; Інна КАЛІСТРУК, директор Новоселицького ліцею №2; керівники закладів освіти міста Новоселиця та педагогічний колектив закладу.

Гостей гостинно зустріли учениці ліцею: Олександра КРАВЧУК, Ганна РУССУ та Ірина ЛУКІЯН, які є сертифікованими екскурсоводами, разом зі своєю наставницею, вчителем історії Оксаною ОБЕРШТ.

Музей закладу розміщено в двох кімнатах. Перша – історико – краєзнавчого спрямування, друга – етнографічна вітальня. Першу екскурсію для відвідувачів провела вчитель історії ліцею №2 Оксана ОБЕРШТ, яка розповіла присутнім, як працювали над реалізацією проєкту, збором матеріалу, створенням експозицій. Цікавою була розповідь вчительки про історію міста Новоселиці та самого закладу освіти. Особливу увагу було акцентовано на проведені екскурсу по періоду історії, коли Новоселиця була містом двох імперій: Австро – Угорської та Російської, а також відтворення сюжетів єврейської спадщини. 

По завершені екскурсії міський голова Марія НІКОРИЧ подякувала колективу за роботу, побажала подальшого розвитку та вручила ученицям сертифікати про проходження навчання екскурсоводів. 

Директор Новоселицького ліцею №2 Інна КАЛІСТРУК подякувала всім, хто сприяв та допомагав колективу закладу в реалізації проєкту та запевнила присутніх, що дослідження історії рідного краю обов’язково будуть продовжені і музей поступово буде поповнюватись новими експозиціями.

Роботи по ремонту музею проводились у рамках Проєкту "Розвиток та збереження споруд історичної та культурної спадщини-Новоселицького ліцею у Новоселицької МТГ Чернівецької області", який впроваджується в рамках Програми підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, яка реалізується Асоціацією "ЄВРОРЕГІОН КАРПАТИ-УКРАЇНА".


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень