A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

Новини

Учитель року: перший конкурсний день

Сьогодні, 26 листопада відбулися перші конкурсні випробування І туру Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності «Учитель року 2021».  Конкурсанти подолали випробування «Тестування з фахової майстерності», під час якого дали відповіді на 30 запитань, з яких 30% - складали запитання з загальної педагогіки та психології, 70% - запитання, пов’язані із безпосередньою управлінською/педагогічною діяльністю. Не дивлячись на деякі технічні труднощі всі учасники в усіх номінаціях успішно справилися із завданнями. Вітаємо конкурсантів із гарними результатами! Перший етап подолано.

12:09 26.11.2020

Нарада з керівниками закладів освіти

20 листопада 2020 відбулася онлайн нарада із керівниками закладів дошкільної та загальної середньої освіти. В нараді взяли участь начальник, провідні спеціалісти відділу освіти, директори комунальних установ та голова райкому профспілки. В ході зустрічі було обговорено ряд актуальних питань в галузі освіти, зокрема: -    щодо організації безпечного середовища в закладах освіти, в тому числі в контексті протиепідемічних заходів; -    щодо організації роботи закладів освіти під час дистанційного навчання, в рамках нового положення про дистанційне навчання; -    щодо основних напрямків здійснення інституційного аудиту в закладах освіти; -    щодо ходу атестаційного процесу; -    щодо організації пробного та основного ЗНО; -    щодо участі закладів освіти у проєктах. Було акцентовано увагу на ряд інших актуальних питань, обговорено поточні проблеми та шляхи їх вирішення. За підсумками наради надано відповідні доручення та рекомендації.

16:03 20.11.2020

Триває атестаційний процес

Сьогодні, 18 листопада 2020 року в очно-дистанційному форматі відбулося ІІ засідання атестаційної комісії другого рівня Новоселицької міської ради. Під час роботи члени комісії розглянули питання   -    Про хід атестаційного процесу в Новоселицькій та Мамалигівській ОТГ -    Про подачу списків педагогічних працівників, що претендують на присвоєння педагогічного звання «Учитель-методист» до АК ІІІ рівня. Так, відповідно до порядку денного, комісія опрацювала список педагогів, які підлягають атестації в 2020/2021 н.р., обговорила проблемні моменти із забезпеченості курсовою перепідготовкою, затвердила список педагогів, які атестуватимуться комісією ІІ рівня.  Крім того, комісією затверджено список педагогів, які претендують на присвоєння педагогічного звання «Методист», відповідний список буде надіслано до атестаційної комісії ІІІ рівня.

16:20 18.11.2020

Онлайн-навчання вчителів української мови

17 листопада відбулося онлайн-навчання для вчителів української мови та літератури Новоселицької та Мамалигівської ОТГ на тему: «Форми роботи на уроках української мови та літератури під час дистанційного навчання». Під час навчання були розглянуті різні форми організації контролю знань учнів, такі як:

16:17 18.11.2020

Онлайн-навчання для практичних психологі

18 листопада відбулося онлайн-навчання для практичних психологів Новоселицької та Мамалигівської ОТГ щодо створення анкет, опитувальників за допомогою Google Форм.

16:15 18.11.2020

Стартував «Учитель року-2021»!

    Відповідно до чинної нормативної бази в Україні розпочався Всеукраїнський конкурс фахової майстерності «Учитель року-2021».     Цьогоріч конкурс проводиться в номінаціях «Керівник закладу освіти», «Українська мова та література», «Математика», «Трудове навчання».    Першим етапом стала організаційно-підготовча робота І туру конкурсу, який відбуватиметься на базі Новоселицької ОТГ.     В рамках підготовки відбулися організаційні засіданні із членами фахових журі, під час яких обговорено актуальні питання щодо змісту проведення конкурсних випробувань, критеріїв оцінювання, особливостей проведення змагань в умовах пандемії. Члени журі визначили план дій щодо якісного проведення конкурсу.     Крім того, протягом тижня відбулися й інструктивні зустрічі із конкурсантами в усіх номінаціях. Під час зустрічей із конкурсантами проговорено етапи проведення, вимоги до виконання завдань, організаційні та змістові питання.     В нарадах взяли участь голова оргкомітету Аделіна Руснак, голови та члени журі, учасники конкурсу.

11:44 13.11.2020

Методична студія для вчителів біології

 12 листопада 2020 року на базі системи освіти Новоселицької та Мамалигівської громад відбулася онлайн методична студія для вчителів біології за участі Ірини Чорної, методиста науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін ІППОЧО на тему «Комп’ютерні грід-технології, та їх застосування в молекулярній біології».  Модератором зустрічі була вчитель біології Новоселицької гімназії Яна Дисар. Ірина Віталіївна детально продемонструвала можливості грід-технологій, різноманіття онлайн баз даних, які можуть використовувати педагоги на уроках біології в старшій школі, в тому числі для візуалізації досягнень науки в галузі біохімії, в рамках підготовки учнів до ЗНО, а також для роботи із обдарованою та талановитою молоддю. Дякуємо всім, хто долучилися. 

14:26 12.11.2020

Формування медіапростору закладу освіти

12 листопада 2020 року Департаментом освіти і науки Чернівецької обласної адміністрації, спільно із Чернівецьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді проведено обласний семінар-практикум для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої та позашкільної освіти на тему «Формування медіапростору закладу освіти». В роботі семінару взяли участь Надія Періус, заступник директора Департаменту освіти і науки облдержаміністрації та Петро Плешко, директор Чернівецького ЦНТТУМ. Програма семінару була насиченою, але надзвичайно актуальною: -    про те, як написати хороший журналістський матеріал учасники дізналися від Ігоря Дармостука, викладача Інституту журналістики Київського національного університету ім.Т.Шевченка; -    про медійну стратегію закладу освіти учасникам семінару розказав Олексій Ситник, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри мультимедійних технологій і медіадизайну викладача Інституту журналістики Київського національного університету ім.Т.Шевченка; -    про комунікативну компетентність в умовах дистанційної освіти учасники дізналися від Данила Філоненко, кандидата наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри мультимедійних технологій і медіадизайну викладача Інституту журналістики Київського національного університету ім.Т.Шевченка; -    про основи виробництва відео для закладів освіти учасники дізналися від Анни Полісученко, кандидата наук із соціальних комунікацій, доцента кафедри зв’язків із громадськістю і журналістики Київського національного університету культури і мистецтв. В семінарі-практикумі взяли участь заступники директора з НВР закладів освіти Новоселицької та Мамалигівської ОТГ.

14:23 12.11.2020

ХХ Радіодиктант єдності

Двадцять років тому Українське радіо започаткувало щорічну акцію, присвячену українській мові, — Радіодиктант національної єдності. Уперше подію провели 24 травня 2000 року до Дня Кирила й Мефодія. Згодом традиційною датою написання радіодиктанту стало 9 листопада, День української писемності та мови. Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі та педагоги закладів освіти. Долучився до написання радіодиктанту й відділ освіти апарату виконавчого комітету Новоселицької міської ради.

15:14 09.11.2020

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень