A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти
Новоселицької міської ради

Новини

ЯК ДИТСАДКИ ГРОМАДИ ПРАЦЮЮТЬ В НИНІШНІХ УМОВАХ

Відповідальність за забезпечення якісної дошкільної освіти для п’ятирічок, створення (за потреби) окремих різновікових груп для дітлахів, яких батьки вивезли з України на період воєнного стану — ці та інші питання начальник відділу освіти Новоселицької міської ради Аделіна Руснак обговорила сьогодні на нараді з керівниками ЗДО Новоселицької ТГ. 

17:14 19.10.2023

КОТЕЛІВСЬКІ ДОШКІЛЬНЯТА ПОСАДИЛИ ПЕРШІ У СВОЄМУ ЖИТТІ ДЕРЕВА

Шелестітимуть клени гілками, цвістиме духмяно липа... Котелівські дошкільнята сьогодні посадили перші у своєму житті дерева — близько десяти кленів і лип. Для  хлопчиків і дівчаток це дуже важливий момент — адже це і новий досвід, і відкриття, і відповідальність. Тепер вони поливатимуть деревця, щоб ті прижились і  дарували тінь спекотного літа.

16:09 16.10.2023

СИЛА НЕСКОРЕНИХ АБО УКЛІН ВАМ, ЗАХИСНИКИ УКРАЇНИ!

Уроки мужності «Герої рідного краю», тематичні книжкові виставки, благодійні ярмарки, пісенний батл «Сила нескорених». А ще — зустрічі із захисниками-земляками, волонтерами. І екскурсії до Алеї слави наших земляків-Героїв, які життя поклали за Україну... Освітні заклади Новоселицької МТГ активно долучилися до обласного проєкту «Сила нескорених або уклін вам, Захисники України!», мета якої — прищепити дітям почуття патріотизму, гордості й приналежності до незламного українського народу, який боронить власну державу, висловити свою шану і повагу до Збройних сил України й усіх причетних до справи захисту нашої Вітчизни, і вдячності їм. 

15:50 13.10.2023

ПЕДАГОГИ НОВОСЕЛИЧЧИНИ ДІЛИЛИСЯ ДОСВІДОМ

Новоселицькі педагоги ділилися досвідом на Всеукраїнській науково-практичній конференції "Мовно-літературна освітня галузь: розроблення, впровадження нових методик та практик навчання" у рамках виконання науково-дослідної роботи "Розвиток освіти в регіоні в сучасних умовах (на прикладі Чернівецької області)"

17:34 12.10.2023

ГЕРОЯМ РІДНОГО КРАЮ ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ

У першій декаді жовтня в усіх освітніх закладах Новоселицької МТГ були проведені уроки мужності “Герої рідного краю”, мета яких — формування в учнів  почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчних вчинків сьогодення. “Душу — Богові, життя — Україні, честь — для себе”, “Мужність — це не відсутність страху, а тріумф над ним”, «Дякуємо захисникам і захисницям України» — такою була квінтесенція цих уроків, які нерідко виходили за межі 45 хвилин.

14:19 11.10.2023

“ТИ ЯК?” — ПІКЛУЄМОСЬ ПРО МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я УЧАСНИКІВ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

Начальник відділу освіти Новоселицької міської ради Аделіна Руснак та керівники закладів загальної середньої освіти громади сьогодні взяли участь в обласній управлінській студії «Стратегічні орієнтири збереження ментального здоров’я та забезпечення психосоціальної підтримки учасників освітнього процесу: досвід, інновації, перспективи». Працювали в онлайн форматі — із студії Центру професійного розвитку педагогічних працівників.

15:36 06.10.2023

ХТО ТАКІ “БОТИ” І “ТРОЛІ” ТА ЯК РОЗУМНО “СПОЖИВАТИ” ІНФОРМАЦІЮ

Учні і учениці освітніх закладів Новоселицької громади разом із своїми ровесниками й ровесницями з усіх куточків України побували сьогодні на спільному уроці. Доєднавшись до Всеукраїнського уроку єдності для школярів 5-11 класів,  вони віртуально об’єднались у боротьбі з фейками. І це дуже важливо, адже в умовах російсько-української війни медіаграмотність — питання надважливої ваги. А становлення медіаграмотного учнівства є одним з пріоритетних завдань для освітян. 

14:04 06.10.2023

СТРУКТУРА ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ, МЕДОГЛЯД ШКОЛЯРІВ І ПІДГОТОВКА ДО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ

Сьогодні начальник відділу освіти Новоселицької міської ради Аделіна Руснак провела онлайн нараду з керівниками освітніх закладів громади. З-поміж головного, що обговорили її учасники, — структура освітнього процесу в першому семестрі 2023/24 навчального року та організація інклюзивного навчання. Не знімається з порядку денного і питання проходження школярами медичного огляду та проведення вакцинальної кампанії.

14:05 04.10.2023

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень